Шампионът на Испания Барселона записа втора победа в рамките на няколко

...
Шампионът на Испания Барселона записа втора победа в рамките на няколко
Коментари Харесай

Барселона пак разплака Реал и промени историята

Шампионът на Испания Барселона записа втора победа в границите на няколко дни срещу Реал Мадрид след като спечели 1:0 на " Сантиаго Бернабеу " в дербито на 26 кръг на Ла Лига. Три дни по-рано " каталунците " завоюваха с 3:0 в още веднъж като посетители на европейския клубен първенец, отстранявайки ги от шампионата за Купата на краля. В воин за спечелилите в съботната вечер се трансформира хърватският полузащитник Иван Ракитич, който означи единственото попадение в мача 26-та минута, а разликата сред двата тима към този момент е цели 12 точки.
 Ще разреши ли Реал следващ пестник от Барса или ще остане в борбата за купата?
С успеха си Барса към този момент има повече триумфи от Реал във всички официални мачове посред им - 96:95 и за първи път от 87 години насам има преимущество в директните дуели. Освен това " блаугранас " стана първият отбор в историята на Ла Лига, който печели четири пъти подред на " Сантиаго Бернабеу ".

В 12-та домакините сътвориха първа притесниха своя противник. Удар на Варан се отби в тялото на Клеман Ленгле, а секунда по-късно Тер Стеген улови топката след шут на Тони Кроос. В 19-та Меси и Луис Суарес комбинираха между тях, аржентинецът излезе самичък против Куртоа, само че в опита си да го трансферира не уцели вратата.

В 22-ата Винисиус проби отляво и пусна топката към Бензема. Тя обаче стигна до Модрич, който стреля, само че още веднъж Ленгле застана на пътя на кълбото. Четири минути по-късно гостите ликуваха. Ново двойно подаване, този път сред Сержи Роберто и Ракитич, изведе хърватина очи в очи срещу вратаря и с елегантно копване направи резултата 0:1.

До края на първата част с пропуски се отличиха Меси и Модрич, а удар на Рамос в носа на аржентинската звезда на Барса остана неусетен от основния арбитър. Той не изчака сигнал от стаичката за видеоповторения и даде завършек на първото полувреме.

В началото на второто полувреме " лос бланкос " пробваха да наложат напън, само че в 52-та минута едвам не получиха втори гол. Груба неточност на Карвахал изведе Суарес, като единствено бързата интервенция на Варан предотврати гола. В 56-та минута Винисиус овладя в наказателното поле и стреля, само че Марк-Андре тер Стеген още веднъж съумя да се намеси.

В 70-та минута Дембеле бе изведен от Меси и стреля в долния ляв ъгъл на Куртоа, само че белгиецът внимаваше. Две минути по-късно още веднъж Винисиус тормози отбраната на " каталунците ", само че ударът му от към двадесет метра мина малко над гредата. В 77-та Асенсио потърси дузпа след контакт с Жерар Пике, само че такава не бе отсъдена. Сержи Роберто проби по десния фланг в 85-та минута, само че когато трябваше да даде прецизен пас точността му изневери. В последните секунди Меси завъртя топката, а Куртоа просто я изгледа. За негов шанс тя мина настрана от вратата, само че времето изтече и по този начин Барселона се поздрави с трите точки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР